TINGGALKAN JEJAK KORANG YE !

PENGIKUT2 KU

Friday, October 29, 2010

~Thanks Cik Lemonade~

Assalamualaikum..

Thanks to Cik Lemonade a.k.a Elis Afia kerana telah mewujudkan ruangan BFF pd blognya.. Terharunya aku... Hmm.. Ruangan BFF itu adalah 1 list blog budk2 kelas aku yg telah mendaftar diri diorang sebagai blogger.. Dan aku jugak turut tersenarai dalam list tu.. Sangat gembira aku yaa~..Ape2 pon selamat berblogging buat korang semua.. Tahniah2~.. Thanks sekali lagi kepada Cik Lemomade ye...

Sekian, Wassalam

Sahabat

~Sahabat adalah orang yang paling dekat dengan kita selepas Allah, Rasulullah n family kita (bagi sapa yg x kawen lagi)~

~Bila kita susah, dia pon susah sama-sama~

~Bila kita senang, dia pon sama-sama senang dengan kita~

~Bila kita berjaya, dia tumpang gembira, berbangga dengan kita~

~Bila kita kecundang, dialah pemberi semangat buat kita~

~Bila kita sedih, dia sanggup meminjamkan bahunya untuk kita menangis~

~Bila kita sakit, dialah pengganti ibu bapa kita, menjaga makan minum kita, bawa kita berjumpa doktor~

~Bila kita ada masalah, sudi menjadi pendengar yang terbaik~

~Tidak pernah mengharapkan balasan dalam setiap bantuan yang diberikan~

~Menjaga kehormatan sahabatnya~

~Tidak juga pernah mengeluh saat pertolongan dipinta~

ITULAH NAMANYA SAHABAT

Wahai sahabat, aku sayang,cinta dan kasihkan kamu kerana ALLAH S.W.T. DIA yang telah menganugerahkan kasih sayang buat kita.. Aku bersyukur kerana DIA telah menganugerahkan aku sahabat yang terbaik iaitu KAMU dalam hidupku.. Alhamdulillah



Untukmu oleh Durrani

Sahabat
Dalam kabut ku tercari-cari cahaya
Akhirnya ku temui sinar ceria diraut wajahmu

Andainya alam ini mampu berkata-kata
Pastilah pujian buat dirimu
Di waktu itu akulah yg bertuah
Punya sahabat sepertimu

Sahabat
Kau bimbing la ku menuju cahaya ilahi
Sahabat
Aku lemah mangharungi ranjau dunia

Sahabat
Aku ingin seperti mu dalam ketenangan
Menghadapi hidup ini

Sahabat ku bersyukur kerna mengenali dirimu
Ku harap moga kitakan bersama
Harungi segala suka duka
Moga kejayaan milik kita
Agar hidup menuju mulia



p/s : khas buat semua sahabat

Thursday, October 28, 2010

~Selamat bertunang (First Episode)~

Assalamualaikum..

Memandangkan mood aku masih belum ada lagi, maka aku meneruskan kerja aku untuk buat entri baru pada hari ni.. Tadi aku bukak FB aku, tetiba ada kawan aku bagi tahu yang dia nak bertunang kat Wall FB aku.. Dia akan bertunang pada 30 Oktober 2010.. happy sangat bila kawan sekolah ini telah memulakan langkah pertama ke alam perkahwinan.. Apa2 pon aku ucapkan tahniah buat rakanku Siti Nurbaya Bt Ismail.. Moga jodoh hang berpanjangan noh hingga ke akhir hayat.. Aku happy sangat2.. Nampaknya hang dulu dari aku... Aish tak boleh jadi nih... Hahaha.. Ceh.. Budget jeles la plak tu.. tak dak ar, aku tak jeles pon ngan hang.. Tahniah segali lagi baya.. Heee~.. Aku happy sangat2 utk hang... Ni lah baya, kawan aku... Tadaa.. Dah makin cun melecun dah haaa.. Dia yg bertudung mcm warna pink aku tengok.. Sebelah tu pon member sekolah aku gak... Namanya finie...

sayang kat korang.. dah lama dh jumpe..

Pastu ada plak lagi sorang member sekolah aku yang bakal melangsungkan pertunangan bulan 12 ni.. Tapi tak bgtau lah pulak tarikhnya bila... Ni pon aku tau melalui FB gak.. Namanya Nur Husnina Bt Abdullah. Tapi aku panggey dia nina ja.. Tahniah gak aku ucapkan untuk hang Nina.. Semoga jodoh hang dengan si dia berpanjangan hingga ke akhir hayat.. Jom aku tunjuk gambaq dia kat hampa semua..


~bakal menjadi tunangan orang tak lama lagi~


Aku sekali lagi nak ucapkan selamat bertunang buat kawan2 aku berdua ni.. Happy selalu ya.. Ni entri first episode utk hal-hal pertunangan nie.. Lepas ni mungkin aku akan buat lagi entri seperti 4 da next episode.. Mana tau ada lagi kawan2 aku yang bertunang lagi.. Dan pas ni gak ada entri berkaitan dengan wedding kawan2 aku gak.. Hee~ Sumenye dah kawen.. Yelah smuenya kan dh tuo2 bangko belako.. Aku je yg tak kawen lagi.. Tapi tunggu jelah... Hee~ Akan sampai masanya,..

Wassalam...

p/s : Dok sibok cerita psl orang laen, aku bila plak ntah.. Hahaha

Wednesday, October 27, 2010

~Jog.. jog~ (First Episode)

Assalamualaikum...

Minggu ni adalah minggu study.. Tapi aku tak mula2 pun lagi study.. Apa nak jadi lah ngan aku ni.. Makin nak habis belajor makin malas rasanya.. Ish2.. Aku kena ketepikan perasaan yang paling disukai oleh musuh Allah iaitu iblis dan askar2nya.. Hmmm... Apa2 pon kagum tul aku ngan salah sorang member sebatch ngan aku tapi kelas lain a.k.a member blogger aku iaitu cik Farah Lalola kita.. Dia sgt sukakan exam... Bagusnya jika aku pon macam tu jugak.. Mesti pointer tinggi menjulang je tiap2 sem... Ahaks~

Cerita aku untuk pagi ini.... (27 Oktober 2010)
~sje je aku boldkan, apa motif pon aku x tau.. Hee~

Pada pagi ni macam biasa sebagai umat Islam, aku mulakan pagi aku dengan solat subuh... Ingat ye anak2, kewajipan kita kepada Allah s.w.t jangan dilupa ya...Pastu aku golek2 jap, mula2 rasa nak pegi joging2 kat luar, pastu rasa malas pulak dah... Ish, malas lagi... On9 jap.. Hmmm... Tiba-tiba niat yang membuak-buak datang pulak untuk berjoging.. Kerajinan tiba2 ada di situ ya.. Aku pon mula lah menyiapkan diri aku.. Dah kluar rumah dan pakai sport shoe, tetiba hujan turun lak... Hmmm.. Terbantut lah pulak hasrat nak joging diluar sambil menghirup udara yang segar.. tak pelah hujan turun... Nanti hujan tak turun lama, kau mengeluh pulak... Apa la kau ni...:)

Finally, aku pon berjoging lah dalam rumah, agak2 hampir 30 minit gak lah, naik turun tangga kat umah sewa aku ni.. Berpeluh gak ye... Heheh... Sihat je rasa badan aku, mula2 rasa mcm nak demam, tp rse dh ok gak... Hohoho.. Bolehlah aku amalkan selalu bila hari hujan... Aku rasa korang yang begitu obses ngan joging pon boleh amalkan cara macam aku ni... Mudah jer~

Ok aku kluar dulu eh.. Daaa~

Bestnya kalau aku dapat berjoging seperti ni.. Ahaks~

Wassalam..

p/s : selain nak bagi bdn aku sehat, apa motif sebenarnya aku jog eh??? Cuba korang teka..

Tuesday, October 26, 2010

~Kena tag lagi~

Assalamualaikum

Aku sekali telah di'tag' oleh salah sorang rakan bloger aku yg cantek lagi lah cumil.. Namanya Cik Ainul Syariha.. Ok, berikut merupakan syarat-syarat penyertaan yang telah ditetapkan oleh Cik Ainul apabila di'tag' oleh beliau. Sila baca syarat-syarat dibawah dengan teliti.


Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you


  1. Nama aku Atiqah Bt Sabri. Orangnya biasa2 sahaja.. Nak kenal aku lagi boleh tgk FB aku..
  2. Anak kelahiran Perlis
  3. Tarikh lahir aku : 21 Oktober 1986, baru je lps.. Sape nk bg aku hadiah masih dialu-alukan lagi.. Hahaha
  4. Aku sangat sayangkan mak dan ayah aku.. Jom aku kenalkan nama diorang dengan korang.. Nama ayah aku : Sabri Hashim , nama mak aku : Fauziah Kassim
  5. Aku adalah anak yang pertama dalam keluarga.. Besar tanggungjawab tu..
  6. Aku ada 3 orang adik, semuanya sama jantina mcm aku.. Nama diorang Zahidah, Siti Aishah dan Siti Najihah.
  7. Anak pesara tentera
  8. Aku sedang mengikuti pengajianku di IPG Kampus Ipoh, dah hampir 5 tahun setengah aku kat sini, dah tua kan aku.. Tamat pengajian : hujung tahun ni
  9. Aku adalah bakal guru.. Cam tak percaya je aku dh nak keja tahun depan, jadi cikgu lak tu..
  10. Sebenarnya profesion perguruan adalah bukan cita-citaku.. Masuk maktab sebab dipaksa oleh mak n ayahku.. Tapi kini, dah jatuh cinta dengan profesion ni.. Thanks mak dan ayah.
  11. Pernah bersekolah di SMKA Perempuan, Kangar, Perlis..
  12. Menuntut juga di Kolej Matrikulasi Perlis.. Berjaya menamatkan pengajian dengan jayanya di sini..
  13. Pernah memilih dan mendapat tawaran belajar dalam bidang Bioteknologi Makanan di KUIM (Kini USIM).. Tapi tak pegi pon sebab masuk maktab..
  14. Nama gelaran aku kini adalah Kak Tiq, fendi lah ni mula panggil aku cmni.. Hehehe
  15. Sangat meminati Maher Zain, tapi bukan sbb rupanya ya, tapi lirik lagunya yg memberi pengajaran.. :)
  16. Bidang pengajian ku kini : Perguruan - B. Melayu, P.Jasmani, P. Moral
  17. Aku bahagia bersama dengan insan-insan yang aku sayangi..
  18. Aku adalah seorang yang agak boros, tapi adakalanya pandai kawal perbelanjaan gak. hahaha..
  19. Aku suka mencuba pelbagai jenis makanan (maksudnya makan lah ye..) hahahah
  20. Aku sangat meminati nasyid.. :)..
  21. Aku sudah berumate dengan Norbazlin Bt Mohammad selama 4 tahun..
  22. Aku juga sukakan kucing... Meow2.. Sama mcm cik Ainul Syariha kita ya.. Ahaks~
  23. Tak lama lagi aku dah nak exam.. Tapi x study benda2 pon lagi.. Hmmm.. :(
  24. Bakal bertukar status.. Opsss.. Hee~
  25. Aku macam tak percaya boleh habis kan list nie dengan jayanya.. Hahah~
Aku dah berjaya habiskan list nie, sekarang ni aku nak korang yang akan ditag oleh aku selesaikan tugasan ni.. Hahaha




ema❤hafis
Lynn
Mc' Sue
Lemonade
Nyza_09
Jaya jr
Nana Farhana
Harzharun
Nadiafarahida
Asnur
misz Chantek
Amalina E Azmi
ida Zainal
Budak Pensel
mirahashime
Gransazer
Muhammad
Althafunisa
Thalhazlin
Mohd Fauzee
Cha
fieqilah
miss havoc
alynnmalynna
diana rashid

Daaaa~

p/s : selamat berjuang ya.. haha



~Sape nak hadiah free dari Paris? =)~

Assalamualaikum..


Hai kawan2ku sekalian.. Harap2 korang sihat ye.. Aku sihat2 je.. Alhamdulillah.. Nape ye tetiba aku tulis entri ni??? Sebenarnya aku telah ditag oleh seorang blogger yang bernama sis harzharun.. Thank sis.. :).. Ni kali pertama aku join contest.. Heee..


Step 1. Buat entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)" and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog nadiafarahida

Okay... Aku dah buat dah.. Aku dah link ke blog tuan punya contest iaitu sis nadiafarahida kita..Kalau korang klik je kat gambar yg aku dh tempek kt atas tu, korang akn terus je ke blog dia.. Boleh gak klik kat nama dia yg aku dah link kan.. Step first dh selesai.. Kita terus ke step yang seterusnya.. Yehaa!!!!


Step 2. Letakkan gambar yang ada Eiffel Tower tu skali kat side bar blog korg dan link kan terus ke nadiafarahida ye. Kalo pic besar sangat, sendri2 kecikkan lah ye.
Aku dah letak dah.. happy sangat join contest ni.. Maklum le first time lah katakan.. Thanks pd tuan punya blog yg buat contest nie..


Step 3. Menjadi follower nadiafarahida. Jom kita pakat-pakat jadi follower sis nadiafarahida.. Kita kasi gegar blog sis ya... Heee


Step 4. Tag 3 orang blogger lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!

Aku nak pilih siapa ya??? Aku sayangkan korang semua wahai member2 blogger.. Korang sayang aku tak?? Hahaha.. Oklah, aku pon malas nak pening-pening kepalo.. Aku dah pilih 3 orang blogger tu.. Korang nak tau siapa yang bertuah tu??? Jeng..jeng..jeng... Jom kita tengok siapa yang kena ....

1. Cik Ainul Syariha yang cantik lagi manis gitu :)

2. Encik Azam Aziz si blooger basikal –tuaku

and lastly

...

...

3. Sis Mc’ Sue kita yang cumil gitu :)


Step 5. Step last sekali, jgn lupe tinggalkan nama & link entry penyertaan korg kat kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye (klik n bagi tau kat blog tuan punya contest ye : nadiafarahida )


Senang je.. Sapa yg kena tag tu cepat-cepat lah bertindak ya.. Bertemu lagi dalam entri yang lain ya..


p/s : thanks sis harzharun sebab sudi menge’tag’ saya.. Rajin2 lah tag saya lg.. Hehehe :)

Sunday, October 24, 2010

~FB status~





~Seorang ibu sanggup memelihara 10 orang anak, tetapi 10 orang anak belum tentu dapat memelihara seorang ibu.. Bahagiakanlah hati ibu anda.. Usah biarkan mereka terluka.. ~




..

..

..

..

..

..

Buat

Renungan kita bersama...

Friday, October 22, 2010

So sweet. :)

Assalamualaikum...

Cumil gila tengok dia.. Aku suka sangat tengok muka dia.. Hehehe.. Jangan salah anggap lak tau.. Aku sebenarnya bercerita tentang seorang blogger yang aku follow ni.. Nama dia Rahmah.. Tapi boleh je panggil dia ema..

Untuk pengetahuan korang semua.. dia baru je kahwen tau.. Umo baru je 16 tahun.. Kira-kira seminggu lebih yang lepas.. Happy je tengok dia... Dah jodoh kan... Apa-apa pun aku doakan moga perkahwinan adik ema kita ni akan berkekalan hingga ke akhir hayat serta bahagia di dunia dan akhirat..

Meh aku tunjuk sikit blog dia.. Heeee~

p/s : Barokallahu lakuma buat semua member yang bakal melangsungkan walimatul ursy mereka..

Thursday, October 21, 2010

~Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita~

Assalamualaikum..

Ni aku nak share satu info ngan korang. Ni aku ambik dr FB member aku.. Jom kita baca sama-sama.



1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan
hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini. 



2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi di tangan mereka.


3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.


4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.
6 . Untuk pengetahuan, para kafir jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon estrogen yang sama dengan estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Sebenarnya, member kepada member aku ni ambik dari tuan empunya blog ini http://helmdahl.blogspot.com/ . Andai tuan punya blog terbaca, aku nak mintak izin ambik n share info ni dengan member-member yang lain ye..

p/s : inilah agenda orang kafir. Apa-apa pun kita sebagai umat Islam haruslah selidik dengan segala info yang orang barat berikan.










~Today is my big day~

Assalamualaikum..

Hari ni adalah hari tua aku..Alhamdulillah, Allah s.w.t masih memberi kesempatan buat diriku untutuk terus bertatih di dunia ini.. Hari genaplah umurku 24 tahun.. Macam tak percaya ja aku dah 24 tahun.. Rasa macam semalam aku masih bersekolah ja lagi.. Perasan muda pulak kan... Apa-apa pun terima kasih aku ucapkan kepada kawan-kawan aku yang wish birthday dalam FB, henfon, melalui mulut.. hehehe.. Sayang kat korang semua.. Terima kasih gak kepada mak, ayah dan adik-adik yang sentiasa bersama dari dulu hingga kini.. Mak ayah yang telah membesarkan aku hingga aku menjadi insan yang berjaya dalam hidup.. Terima kasih mak ayah... Huhuhu.. Sedih lah pulok... Moga kehidupan korang semua juga dirahmati Allah s.w.t.. Insya-Allah...


~Happy burfday to me~

p/s : Ya Allah, KAU rahmatilah kehidupanku, berikanlah kekuatan buat diriku untuk menghadapi dugaan dan cabaran dalam hidup ni.. Amin...

Wednesday, October 20, 2010

~Le tour de P@ngkor~

Assalamualaikum...

Entri kali ni aku nak cerita tentang percutianku bersama dengan classmateku. Hujung minggu lepas kami telah meloloskan diri kami ke Pulau Pangkor. Memang best percutian bersama mereka walaupun chalet yg aku n member aku duduk tu x berapa ok.. Tapi yang penting aku, member2 aku happy dan enjoy di sana.. Mungkin ini adalah percutian yang terakhir kami bersama.. Apa2 pun, jom kita layan gambar-gambar aku bersama member2 di Pangkor....


ainy, aku ngn pendy


cantik tak tulisan aku???

i want to kill u hahaha

aku ngan rumateku

posing lagi... ish2

pusing2 pulau

~ kenangan ~

posing lg...

p/s : best teringat wktu buat istana pasir magika n lawan makan buah epal...hehhe

~Lawak giler~

Assalamualaikum..

Hari ni aku nak share 1 video dengan korang semua. Aku rasa sapa yang ada FB tuh, mesti dah tonton video ni, memang kelakar gila ah... Korang tengok video ni mesti korang gelak tak henti-henti.. Jom kita layannnn......


video

p/s : apa komen korang???

Tuesday, October 19, 2010

Blog best???

Assalamualaikum..

Saje aku tulis entri ni.. Hehehe.. Untuk pengetahuan semua pembaca n bloggers, aku ni bukanlah seorang blogger yang femes di kalangan blogger2 yang hebat.. Biase2 saja.. Dah lah jarang update blog.. Huhuhu.. Tapi tak mengapa, ini blog aku kan, terpulang pada aku lah cmmana manage kan??

Aku nak timbulkan 1 persoalan pada korang semua.. Cammane ye kita nak jadikan blog kita sebagai blog yang paling best.. Kepada semua blogger, boleh lah share ngan aku tentang tip-tip yang berguna ek.. Hehehehe

Sila komen ya tentang entri ni... Hehehhe

p/s : tak de idea nak tulis entri lah tu.. Hahaha..

Annual Dinner

Assalamualaikum...

Tiba-tiba rajin lak aku dok update entri aku.. Hehehe.. Al-maklumlah, dah tak busy sangat lah katakan..

Sebenarnya aku nak cerita pasal dinner aku aritu.. Annual dinner E1's.. Kat mana buat eh?? Kat Hotel Impiana (Dulu dikenali sebagai Casuarina).. Cuba teka apa tema kitaorang malam tuh.. Sapa dapat teka aku bagi hadiah.. Hahaha.. Apa2 pun aku malas nak membebel banyak-banyak.. Jom kita layan gambar annual dinner aku aritu bersama dengan classmateku...

isteri2 duta..hehehe

gadis2 E1.. Phewitt~

aku, blogger basikal-tuaku, mc yg encem.. :)

aku ngan mc yang cumil bangat

aku lagi... hahaha~


E1 n lecturer2 yang disayangi

Oklah, aku dh habis upload gambar-gambar ni.. Aku sangat suka dengan gambar-gambar ni sebab diambil oleh photographer yang berbakat dan hebat. Credit to BudakPensel Yazid coz ambik gambar kitaorang cantik-cantik.. Oklah, korang layan lah gambar-gambar ni dulu. Aku ngantuks suday... Daa~ Wassalam~

p/s : mst korang boleh teka kan apa tema annual dinner kan?? Hahaha.. Hitam dan Putih kehidupan..

Monday, October 18, 2010

Zaman Foundation (Julai 2005 - Disember 2006)

Assalamualaikum..

Terasa sayu n sedih je bila tulis tentang entri ni. Al-maklumlah, tak lama lagi aku dah nak menamatkan pengajianku.. Lepas ni semua akan ditempatkan di seluruh pelosok Malaysia.. Mayb di bandar, di perkampungan org2 asli, pedalaman sabah n sarawak, n mungkin di kampong sendirik.. Tapi apa2 pon aku tak kisah tentang sume ni.. Tak kisah lah aku dpt mengajor di mana2 pon..

Dan lepas ni gak, susah gak nk jumpa ngan semua classmate aku ni (E1 members). Sedih gak rasanya.. Oklah, aku pon malas nak membebel banyak2.. Jom kita tengok gambar2 aku n member2 aku waktu foundation dulu2..









p/s : kenangan bersama korang takkan aku lupakan.. Be the best teacher :)

Friday, October 15, 2010

5 tahun setengah...

Assalamualaikum..

Rasanya dah lama tak update blog ni. Al-maklumlah, aku kini semakin busy mengalahkan PM lagi, cewah... Hahaha. AKu sebenarnya busy dengan pelbagai perkara. Maklumlah aku tak lama akan menamatkan pengajian...

Dah tua dah aku ni haa.. Aku menjadi tua di Ipoh ini. Cuba lah korang teka umur aku berapa sekarang ni.. Dah tua dah pun.. Mak aku kata, kalau dah kahwin, anak 2-3 orang dah kot. Hahaha...

Pelbagai kenangan yang telah aku alami, pengalaman mengajar aku erti kesabaran dan menjadikan aku lebih dewasa.. Tak lama lagi dah nak berpisah ngan member2 E1.. Kenangan bersama tak akan aku lupakan...



Gambar annual dinner aritu..

Friday, October 29, 2010

~Thanks Cik Lemonade~

Assalamualaikum..

Thanks to Cik Lemonade a.k.a Elis Afia kerana telah mewujudkan ruangan BFF pd blognya.. Terharunya aku... Hmm.. Ruangan BFF itu adalah 1 list blog budk2 kelas aku yg telah mendaftar diri diorang sebagai blogger.. Dan aku jugak turut tersenarai dalam list tu.. Sangat gembira aku yaa~..Ape2 pon selamat berblogging buat korang semua.. Tahniah2~.. Thanks sekali lagi kepada Cik Lemomade ye...

Sekian, Wassalam

Sahabat

~Sahabat adalah orang yang paling dekat dengan kita selepas Allah, Rasulullah n family kita (bagi sapa yg x kawen lagi)~

~Bila kita susah, dia pon susah sama-sama~

~Bila kita senang, dia pon sama-sama senang dengan kita~

~Bila kita berjaya, dia tumpang gembira, berbangga dengan kita~

~Bila kita kecundang, dialah pemberi semangat buat kita~

~Bila kita sedih, dia sanggup meminjamkan bahunya untuk kita menangis~

~Bila kita sakit, dialah pengganti ibu bapa kita, menjaga makan minum kita, bawa kita berjumpa doktor~

~Bila kita ada masalah, sudi menjadi pendengar yang terbaik~

~Tidak pernah mengharapkan balasan dalam setiap bantuan yang diberikan~

~Menjaga kehormatan sahabatnya~

~Tidak juga pernah mengeluh saat pertolongan dipinta~

ITULAH NAMANYA SAHABAT

Wahai sahabat, aku sayang,cinta dan kasihkan kamu kerana ALLAH S.W.T. DIA yang telah menganugerahkan kasih sayang buat kita.. Aku bersyukur kerana DIA telah menganugerahkan aku sahabat yang terbaik iaitu KAMU dalam hidupku.. Alhamdulillah



Untukmu oleh Durrani

Sahabat
Dalam kabut ku tercari-cari cahaya
Akhirnya ku temui sinar ceria diraut wajahmu

Andainya alam ini mampu berkata-kata
Pastilah pujian buat dirimu
Di waktu itu akulah yg bertuah
Punya sahabat sepertimu

Sahabat
Kau bimbing la ku menuju cahaya ilahi
Sahabat
Aku lemah mangharungi ranjau dunia

Sahabat
Aku ingin seperti mu dalam ketenangan
Menghadapi hidup ini

Sahabat ku bersyukur kerna mengenali dirimu
Ku harap moga kitakan bersama
Harungi segala suka duka
Moga kejayaan milik kita
Agar hidup menuju mulia



p/s : khas buat semua sahabat

Thursday, October 28, 2010

~Selamat bertunang (First Episode)~

Assalamualaikum..

Memandangkan mood aku masih belum ada lagi, maka aku meneruskan kerja aku untuk buat entri baru pada hari ni.. Tadi aku bukak FB aku, tetiba ada kawan aku bagi tahu yang dia nak bertunang kat Wall FB aku.. Dia akan bertunang pada 30 Oktober 2010.. happy sangat bila kawan sekolah ini telah memulakan langkah pertama ke alam perkahwinan.. Apa2 pon aku ucapkan tahniah buat rakanku Siti Nurbaya Bt Ismail.. Moga jodoh hang berpanjangan noh hingga ke akhir hayat.. Aku happy sangat2.. Nampaknya hang dulu dari aku... Aish tak boleh jadi nih... Hahaha.. Ceh.. Budget jeles la plak tu.. tak dak ar, aku tak jeles pon ngan hang.. Tahniah segali lagi baya.. Heee~.. Aku happy sangat2 utk hang... Ni lah baya, kawan aku... Tadaa.. Dah makin cun melecun dah haaa.. Dia yg bertudung mcm warna pink aku tengok.. Sebelah tu pon member sekolah aku gak... Namanya finie...

sayang kat korang.. dah lama dh jumpe..

Pastu ada plak lagi sorang member sekolah aku yang bakal melangsungkan pertunangan bulan 12 ni.. Tapi tak bgtau lah pulak tarikhnya bila... Ni pon aku tau melalui FB gak.. Namanya Nur Husnina Bt Abdullah. Tapi aku panggey dia nina ja.. Tahniah gak aku ucapkan untuk hang Nina.. Semoga jodoh hang dengan si dia berpanjangan hingga ke akhir hayat.. Jom aku tunjuk gambaq dia kat hampa semua..


~bakal menjadi tunangan orang tak lama lagi~


Aku sekali lagi nak ucapkan selamat bertunang buat kawan2 aku berdua ni.. Happy selalu ya.. Ni entri first episode utk hal-hal pertunangan nie.. Lepas ni mungkin aku akan buat lagi entri seperti 4 da next episode.. Mana tau ada lagi kawan2 aku yang bertunang lagi.. Dan pas ni gak ada entri berkaitan dengan wedding kawan2 aku gak.. Hee~ Sumenye dah kawen.. Yelah smuenya kan dh tuo2 bangko belako.. Aku je yg tak kawen lagi.. Tapi tunggu jelah... Hee~ Akan sampai masanya,..

Wassalam...

p/s : Dok sibok cerita psl orang laen, aku bila plak ntah.. Hahaha

Wednesday, October 27, 2010

~Jog.. jog~ (First Episode)

Assalamualaikum...

Minggu ni adalah minggu study.. Tapi aku tak mula2 pun lagi study.. Apa nak jadi lah ngan aku ni.. Makin nak habis belajor makin malas rasanya.. Ish2.. Aku kena ketepikan perasaan yang paling disukai oleh musuh Allah iaitu iblis dan askar2nya.. Hmmm... Apa2 pon kagum tul aku ngan salah sorang member sebatch ngan aku tapi kelas lain a.k.a member blogger aku iaitu cik Farah Lalola kita.. Dia sgt sukakan exam... Bagusnya jika aku pon macam tu jugak.. Mesti pointer tinggi menjulang je tiap2 sem... Ahaks~

Cerita aku untuk pagi ini.... (27 Oktober 2010)
~sje je aku boldkan, apa motif pon aku x tau.. Hee~

Pada pagi ni macam biasa sebagai umat Islam, aku mulakan pagi aku dengan solat subuh... Ingat ye anak2, kewajipan kita kepada Allah s.w.t jangan dilupa ya...Pastu aku golek2 jap, mula2 rasa nak pegi joging2 kat luar, pastu rasa malas pulak dah... Ish, malas lagi... On9 jap.. Hmmm... Tiba-tiba niat yang membuak-buak datang pulak untuk berjoging.. Kerajinan tiba2 ada di situ ya.. Aku pon mula lah menyiapkan diri aku.. Dah kluar rumah dan pakai sport shoe, tetiba hujan turun lak... Hmmm.. Terbantut lah pulak hasrat nak joging diluar sambil menghirup udara yang segar.. tak pelah hujan turun... Nanti hujan tak turun lama, kau mengeluh pulak... Apa la kau ni...:)

Finally, aku pon berjoging lah dalam rumah, agak2 hampir 30 minit gak lah, naik turun tangga kat umah sewa aku ni.. Berpeluh gak ye... Heheh... Sihat je rasa badan aku, mula2 rasa mcm nak demam, tp rse dh ok gak... Hohoho.. Bolehlah aku amalkan selalu bila hari hujan... Aku rasa korang yang begitu obses ngan joging pon boleh amalkan cara macam aku ni... Mudah jer~

Ok aku kluar dulu eh.. Daaa~

Bestnya kalau aku dapat berjoging seperti ni.. Ahaks~

Wassalam..

p/s : selain nak bagi bdn aku sehat, apa motif sebenarnya aku jog eh??? Cuba korang teka..

Tuesday, October 26, 2010

~Kena tag lagi~

Assalamualaikum

Aku sekali telah di'tag' oleh salah sorang rakan bloger aku yg cantek lagi lah cumil.. Namanya Cik Ainul Syariha.. Ok, berikut merupakan syarat-syarat penyertaan yang telah ditetapkan oleh Cik Ainul apabila di'tag' oleh beliau. Sila baca syarat-syarat dibawah dengan teliti.


Once you have been tagged, you are supposed to write a note
with 25 random things, fact, habits, or goal about you.
At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tagged the person who tagged you
If I tag you, its because i want to know more about you


  1. Nama aku Atiqah Bt Sabri. Orangnya biasa2 sahaja.. Nak kenal aku lagi boleh tgk FB aku..
  2. Anak kelahiran Perlis
  3. Tarikh lahir aku : 21 Oktober 1986, baru je lps.. Sape nk bg aku hadiah masih dialu-alukan lagi.. Hahaha
  4. Aku sangat sayangkan mak dan ayah aku.. Jom aku kenalkan nama diorang dengan korang.. Nama ayah aku : Sabri Hashim , nama mak aku : Fauziah Kassim
  5. Aku adalah anak yang pertama dalam keluarga.. Besar tanggungjawab tu..
  6. Aku ada 3 orang adik, semuanya sama jantina mcm aku.. Nama diorang Zahidah, Siti Aishah dan Siti Najihah.
  7. Anak pesara tentera
  8. Aku sedang mengikuti pengajianku di IPG Kampus Ipoh, dah hampir 5 tahun setengah aku kat sini, dah tua kan aku.. Tamat pengajian : hujung tahun ni
  9. Aku adalah bakal guru.. Cam tak percaya je aku dh nak keja tahun depan, jadi cikgu lak tu..
  10. Sebenarnya profesion perguruan adalah bukan cita-citaku.. Masuk maktab sebab dipaksa oleh mak n ayahku.. Tapi kini, dah jatuh cinta dengan profesion ni.. Thanks mak dan ayah.
  11. Pernah bersekolah di SMKA Perempuan, Kangar, Perlis..
  12. Menuntut juga di Kolej Matrikulasi Perlis.. Berjaya menamatkan pengajian dengan jayanya di sini..
  13. Pernah memilih dan mendapat tawaran belajar dalam bidang Bioteknologi Makanan di KUIM (Kini USIM).. Tapi tak pegi pon sebab masuk maktab..
  14. Nama gelaran aku kini adalah Kak Tiq, fendi lah ni mula panggil aku cmni.. Hehehe
  15. Sangat meminati Maher Zain, tapi bukan sbb rupanya ya, tapi lirik lagunya yg memberi pengajaran.. :)
  16. Bidang pengajian ku kini : Perguruan - B. Melayu, P.Jasmani, P. Moral
  17. Aku bahagia bersama dengan insan-insan yang aku sayangi..
  18. Aku adalah seorang yang agak boros, tapi adakalanya pandai kawal perbelanjaan gak. hahaha..
  19. Aku suka mencuba pelbagai jenis makanan (maksudnya makan lah ye..) hahahah
  20. Aku sangat meminati nasyid.. :)..
  21. Aku sudah berumate dengan Norbazlin Bt Mohammad selama 4 tahun..
  22. Aku juga sukakan kucing... Meow2.. Sama mcm cik Ainul Syariha kita ya.. Ahaks~
  23. Tak lama lagi aku dah nak exam.. Tapi x study benda2 pon lagi.. Hmmm.. :(
  24. Bakal bertukar status.. Opsss.. Hee~
  25. Aku macam tak percaya boleh habis kan list nie dengan jayanya.. Hahah~
Aku dah berjaya habiskan list nie, sekarang ni aku nak korang yang akan ditag oleh aku selesaikan tugasan ni.. Hahaha




ema❤hafis
Lynn
Mc' Sue
Lemonade
Nyza_09
Jaya jr
Nana Farhana
Harzharun
Nadiafarahida
Asnur
misz Chantek
Amalina E Azmi
ida Zainal
Budak Pensel
mirahashime
Gransazer
Muhammad
Althafunisa
Thalhazlin
Mohd Fauzee
Cha
fieqilah
miss havoc
alynnmalynna
diana rashid

Daaaa~

p/s : selamat berjuang ya.. haha



~Sape nak hadiah free dari Paris? =)~

Assalamualaikum..


Hai kawan2ku sekalian.. Harap2 korang sihat ye.. Aku sihat2 je.. Alhamdulillah.. Nape ye tetiba aku tulis entri ni??? Sebenarnya aku telah ditag oleh seorang blogger yang bernama sis harzharun.. Thank sis.. :).. Ni kali pertama aku join contest.. Heee..


Step 1. Buat entry "Sape nak hadiah free dari Paris? =)" and letakkan sekali gambar ni dan link kan terus ke blog nadiafarahida

Okay... Aku dah buat dah.. Aku dah link ke blog tuan punya contest iaitu sis nadiafarahida kita..Kalau korang klik je kat gambar yg aku dh tempek kt atas tu, korang akn terus je ke blog dia.. Boleh gak klik kat nama dia yg aku dah link kan.. Step first dh selesai.. Kita terus ke step yang seterusnya.. Yehaa!!!!


Step 2. Letakkan gambar yang ada Eiffel Tower tu skali kat side bar blog korg dan link kan terus ke nadiafarahida ye. Kalo pic besar sangat, sendri2 kecikkan lah ye.
Aku dah letak dah.. happy sangat join contest ni.. Maklum le first time lah katakan.. Thanks pd tuan punya blog yg buat contest nie..


Step 3. Menjadi follower nadiafarahida. Jom kita pakat-pakat jadi follower sis nadiafarahida.. Kita kasi gegar blog sis ya... Heee


Step 4. Tag 3 orang blogger lain dan pastikan dorg tahu bahawa mereka telah ditag!

Aku nak pilih siapa ya??? Aku sayangkan korang semua wahai member2 blogger.. Korang sayang aku tak?? Hahaha.. Oklah, aku pon malas nak pening-pening kepalo.. Aku dah pilih 3 orang blogger tu.. Korang nak tau siapa yang bertuah tu??? Jeng..jeng..jeng... Jom kita tengok siapa yang kena ....

1. Cik Ainul Syariha yang cantik lagi manis gitu :)

2. Encik Azam Aziz si blooger basikal –tuaku

and lastly

...

...

3. Sis Mc’ Sue kita yang cumil gitu :)


Step 5. Step last sekali, jgn lupe tinggalkan nama & link entry penyertaan korg kat kotak komen entry "Sape nk hadiah free dari Paris? =)" ni ye (klik n bagi tau kat blog tuan punya contest ye : nadiafarahida )


Senang je.. Sapa yg kena tag tu cepat-cepat lah bertindak ya.. Bertemu lagi dalam entri yang lain ya..


p/s : thanks sis harzharun sebab sudi menge’tag’ saya.. Rajin2 lah tag saya lg.. Hehehe :)

Sunday, October 24, 2010

~FB status~





~Seorang ibu sanggup memelihara 10 orang anak, tetapi 10 orang anak belum tentu dapat memelihara seorang ibu.. Bahagiakanlah hati ibu anda.. Usah biarkan mereka terluka.. ~




..

..

..

..

..

..

Buat

Renungan kita bersama...

Friday, October 22, 2010

So sweet. :)

Assalamualaikum...

Cumil gila tengok dia.. Aku suka sangat tengok muka dia.. Hehehe.. Jangan salah anggap lak tau.. Aku sebenarnya bercerita tentang seorang blogger yang aku follow ni.. Nama dia Rahmah.. Tapi boleh je panggil dia ema..

Untuk pengetahuan korang semua.. dia baru je kahwen tau.. Umo baru je 16 tahun.. Kira-kira seminggu lebih yang lepas.. Happy je tengok dia... Dah jodoh kan... Apa-apa pun aku doakan moga perkahwinan adik ema kita ni akan berkekalan hingga ke akhir hayat serta bahagia di dunia dan akhirat..

Meh aku tunjuk sikit blog dia.. Heeee~

p/s : Barokallahu lakuma buat semua member yang bakal melangsungkan walimatul ursy mereka..

Thursday, October 21, 2010

~Antara 'barangan mereka' yang telah dijadikan ikutan oleh kebanyakan dari kita~

Assalamualaikum..

Ni aku nak share satu info ngan korang. Ni aku ambik dr FB member aku.. Jom kita baca sama-sama.



1. Kita diajar dalam buku biologi, buku pemakanan (kajian dan terbitan para kafir ni) bahawa kalau nak dapat vitamin B dan kalau nak tambah darah kita kena makan hati haiwan dan hati ayam tetapi sebenarnya Nabi kita tidak menggalakkan pemakanan organ dalaman. Nak ikut kafir ke nak ikut nabi kita? Sebenarnya makan
hati ayam dapat melembabkan otak kita sbb hati merupakan organ dimana semua toksin akan dikumpulkan dan dineutralkan. so kepekatan toksin adalah tinggi di hati ayam. makanlah kita toksin tersebut serta bengaplah otak kita umat Islam sebab percaya buku sains keluaran kafir ini. 



2. Kita diajar dalam sains bahawa kopi tidak bagus untuk kesihatan. Namun sebenarnya kopi adalah antara minuman kegemaran Nabi kita selain susu dan madu. Cuba tengok Yahudi, mereka minum kopi, Starbuck. Profesor di UK yang Yahudi semua ada segelas kopi di tangan mereka.


3. Kita diajar memakan kambing tinggi kolesterol, namun kambing juga adalah makanan Nabi kita. Seolah-olah buku sains ni nak merendahkan pemakanan Nabi kita. Sebenarnya daging kambing adalah daging paling kurang kolesterol.


4. Kita diajar bahawa makan McDonalds adalah bagus, namun sebenarnya McDonalds adalah makanan yang sangat tinggi MSG dan kolesterolnya dan paling banyak lemak tepu trans.


5. Para kafir ni juga menggalakkan kita minum dan makan makanan yang langsung tak berkhasiat , contohnya coke dan maggi . Coke tu sangatlah beracun, pastu sangat tidak bagus untuk kesihatan (gula tinggi, berasid, pH dalam lingkungan 3.5, ada racun tersembunyi) . Dan para Melayu kita juga yang ketagih minum.
6 . Untuk pengetahuan, para kafir jugak mengwar-warkan kebaikan minum soya (sebab USA merupakan pengeluar soya terbesar), namun sebenarnya soya dapat melemahkan kejantanan lelaki dan mengurangkan kesuburan lelaki dan perempuan. Selain itu juga soya dapat meningkatkan risiko kanser payudara, kanser ovari, kanser prostat, serta melemahkan otak dan tulang sebab dalam soya ada hormon estrogen yang sama dengan estrogen kat wanita. pastu soya ada phytic acid yang membuatkan penyerapan kalsium, magnesium dan zinc yang penting untuk badan kita terjejas.

Sebenarnya, member kepada member aku ni ambik dari tuan empunya blog ini http://helmdahl.blogspot.com/ . Andai tuan punya blog terbaca, aku nak mintak izin ambik n share info ni dengan member-member yang lain ye..

p/s : inilah agenda orang kafir. Apa-apa pun kita sebagai umat Islam haruslah selidik dengan segala info yang orang barat berikan.










~Today is my big day~

Assalamualaikum..

Hari ni adalah hari tua aku..Alhamdulillah, Allah s.w.t masih memberi kesempatan buat diriku untutuk terus bertatih di dunia ini.. Hari genaplah umurku 24 tahun.. Macam tak percaya ja aku dah 24 tahun.. Rasa macam semalam aku masih bersekolah ja lagi.. Perasan muda pulak kan... Apa-apa pun terima kasih aku ucapkan kepada kawan-kawan aku yang wish birthday dalam FB, henfon, melalui mulut.. hehehe.. Sayang kat korang semua.. Terima kasih gak kepada mak, ayah dan adik-adik yang sentiasa bersama dari dulu hingga kini.. Mak ayah yang telah membesarkan aku hingga aku menjadi insan yang berjaya dalam hidup.. Terima kasih mak ayah... Huhuhu.. Sedih lah pulok... Moga kehidupan korang semua juga dirahmati Allah s.w.t.. Insya-Allah...


~Happy burfday to me~

p/s : Ya Allah, KAU rahmatilah kehidupanku, berikanlah kekuatan buat diriku untuk menghadapi dugaan dan cabaran dalam hidup ni.. Amin...

Wednesday, October 20, 2010

~Le tour de P@ngkor~

Assalamualaikum...

Entri kali ni aku nak cerita tentang percutianku bersama dengan classmateku. Hujung minggu lepas kami telah meloloskan diri kami ke Pulau Pangkor. Memang best percutian bersama mereka walaupun chalet yg aku n member aku duduk tu x berapa ok.. Tapi yang penting aku, member2 aku happy dan enjoy di sana.. Mungkin ini adalah percutian yang terakhir kami bersama.. Apa2 pun, jom kita layan gambar-gambar aku bersama member2 di Pangkor....


ainy, aku ngn pendy


cantik tak tulisan aku???

i want to kill u hahaha

aku ngan rumateku

posing lagi... ish2

pusing2 pulau

~ kenangan ~

posing lg...

p/s : best teringat wktu buat istana pasir magika n lawan makan buah epal...hehhe

~Lawak giler~

Assalamualaikum..

Hari ni aku nak share 1 video dengan korang semua. Aku rasa sapa yang ada FB tuh, mesti dah tonton video ni, memang kelakar gila ah... Korang tengok video ni mesti korang gelak tak henti-henti.. Jom kita layannnn......


video

p/s : apa komen korang???

Tuesday, October 19, 2010

Blog best???

Assalamualaikum..

Saje aku tulis entri ni.. Hehehe.. Untuk pengetahuan semua pembaca n bloggers, aku ni bukanlah seorang blogger yang femes di kalangan blogger2 yang hebat.. Biase2 saja.. Dah lah jarang update blog.. Huhuhu.. Tapi tak mengapa, ini blog aku kan, terpulang pada aku lah cmmana manage kan??

Aku nak timbulkan 1 persoalan pada korang semua.. Cammane ye kita nak jadikan blog kita sebagai blog yang paling best.. Kepada semua blogger, boleh lah share ngan aku tentang tip-tip yang berguna ek.. Hehehehe

Sila komen ya tentang entri ni... Hehehhe

p/s : tak de idea nak tulis entri lah tu.. Hahaha..

Annual Dinner

Assalamualaikum...

Tiba-tiba rajin lak aku dok update entri aku.. Hehehe.. Al-maklumlah, dah tak busy sangat lah katakan..

Sebenarnya aku nak cerita pasal dinner aku aritu.. Annual dinner E1's.. Kat mana buat eh?? Kat Hotel Impiana (Dulu dikenali sebagai Casuarina).. Cuba teka apa tema kitaorang malam tuh.. Sapa dapat teka aku bagi hadiah.. Hahaha.. Apa2 pun aku malas nak membebel banyak-banyak.. Jom kita layan gambar annual dinner aku aritu bersama dengan classmateku...

isteri2 duta..hehehe

gadis2 E1.. Phewitt~

aku, blogger basikal-tuaku, mc yg encem.. :)

aku ngan mc yang cumil bangat

aku lagi... hahaha~


E1 n lecturer2 yang disayangi

Oklah, aku dh habis upload gambar-gambar ni.. Aku sangat suka dengan gambar-gambar ni sebab diambil oleh photographer yang berbakat dan hebat. Credit to BudakPensel Yazid coz ambik gambar kitaorang cantik-cantik.. Oklah, korang layan lah gambar-gambar ni dulu. Aku ngantuks suday... Daa~ Wassalam~

p/s : mst korang boleh teka kan apa tema annual dinner kan?? Hahaha.. Hitam dan Putih kehidupan..

Monday, October 18, 2010

Zaman Foundation (Julai 2005 - Disember 2006)

Assalamualaikum..

Terasa sayu n sedih je bila tulis tentang entri ni. Al-maklumlah, tak lama lagi aku dah nak menamatkan pengajianku.. Lepas ni semua akan ditempatkan di seluruh pelosok Malaysia.. Mayb di bandar, di perkampungan org2 asli, pedalaman sabah n sarawak, n mungkin di kampong sendirik.. Tapi apa2 pon aku tak kisah tentang sume ni.. Tak kisah lah aku dpt mengajor di mana2 pon..

Dan lepas ni gak, susah gak nk jumpa ngan semua classmate aku ni (E1 members). Sedih gak rasanya.. Oklah, aku pon malas nak membebel banyak2.. Jom kita tengok gambar2 aku n member2 aku waktu foundation dulu2..









p/s : kenangan bersama korang takkan aku lupakan.. Be the best teacher :)

Friday, October 15, 2010

5 tahun setengah...

Assalamualaikum..

Rasanya dah lama tak update blog ni. Al-maklumlah, aku kini semakin busy mengalahkan PM lagi, cewah... Hahaha. AKu sebenarnya busy dengan pelbagai perkara. Maklumlah aku tak lama akan menamatkan pengajian...

Dah tua dah aku ni haa.. Aku menjadi tua di Ipoh ini. Cuba lah korang teka umur aku berapa sekarang ni.. Dah tua dah pun.. Mak aku kata, kalau dah kahwin, anak 2-3 orang dah kot. Hahaha...

Pelbagai kenangan yang telah aku alami, pengalaman mengajar aku erti kesabaran dan menjadikan aku lebih dewasa.. Tak lama lagi dah nak berpisah ngan member2 E1.. Kenangan bersama tak akan aku lupakan...



Gambar annual dinner aritu..
Related Posts with Thumbnails