TINGGALKAN JEJAK KORANG YE !

PENGIKUT2 KU

Tuesday, August 24, 2010

Betulkah kita tak boleh makan MCD????

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Betul ke kita tak boleh makan MCD??? Aku inginkan kepastian...Hmmm.. Baru-baru ni ada salah sorang member kat FB aku kecoh yang MCD tak boleh makan sebab Jakim tarik balik sijil halal MCD. Bekalan daging dr uruguay diragui. Gerun gak aku dengar, betulkah?? Ada gak dia tunjuk surat penarikan sijil halal tu balik.. Tapi pastikah??



surat penarikan balik sijil halal MCD, betulkah???

Pastu kecoh pulak lagi, ada orang ckp yang daging salah satu jenis burger tak masak pulak, ada gak aku tengok gambar tu, memang tak lalu gak lah nak makan bila tengok.. Loya tekak rasa..Tapi tulah, tak tau betul ke tidak.. Tapi kalau dah rasa ragu-ragu lebih baik x usah makan, itu kan lebih baik. Banyak lg makanan yang menyihatkan, mujur lah aku ni bukan peminat tegar MCD, tak kisah kalau tak makan pun..



apa korang rasa sekarang???

Kalau ada sapa-sapa yang tahu tentang perkara ini, boleh bagi feedback semula tentang penarikan sijil halal MCD ni.. Mungkin ada berita yang tebaru, boleh lah komen balik dlm post ni ya.. Inform n kongsi sama maklumat terbaru.. Itu kan lebih baik..

4 comments:

gabanMorka said...

Im currently doing a study on Food Safety In Fast Food Restaurant: McDonald's Tebrau as my research project...di akhir kajian, bole la tau cmne food management kat McD

Skype Crew said...

skype dulu minat gk mkn mcd nie tp skang bile pikir2 balik yg mcd nie ade kaitan ngn israel terus da xmkn mcd dah...kfc pn sama gk...

kdg2 tu ade gk rse cam nk mkn mcd/kfc tp bila pikir saudara kita kt Palestin trus xjadi. klu kita beli mcd seolah2 kita mbantu israel utk mbunuh saudara kita.

lgpn skype rse xmati klu kita xmkn mcd pn..bnyk lg burger2 biasa yg blh dibeli kt warung bege. lgpn skang kita da ade radix fried chicken(RFC) cuma belum meluas je lg. kita sama2 doa2kan spy produk Islam ini dpt trus bertapak maju di M'sia seterusnya diperingkat antarabangsa.

p/s: mncari yg halal itu adalah fardhu bg umat Islam. :)

Skype Crew said...

@gaban

lps da bt research nti hrp2 dpt sebarkan hasil kajian tu kpd umat Islam. smoga dgn kajian itu dpt membantu umat Islam. ;)

AiSyAh HuMaIrAh said...

Saya setuju dengan semua pendapat, tp sy ada tengok yang terbaru dlm laman web halal, katanya JAKIM tak menggantung or tarik sijil halal MCD..Walau apa pun, sy bukan lah seorang penggemar MCD, alhamdulillah. Mcm kat tempat sy sekarang ni dah ada 3 kedai RFC yg dah dibuka.. Alhamdulillah, Moga RFC terus berkembang maju. Amin..

Tuesday, August 24, 2010

Betulkah kita tak boleh makan MCD????

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia..

Betul ke kita tak boleh makan MCD??? Aku inginkan kepastian...Hmmm.. Baru-baru ni ada salah sorang member kat FB aku kecoh yang MCD tak boleh makan sebab Jakim tarik balik sijil halal MCD. Bekalan daging dr uruguay diragui. Gerun gak aku dengar, betulkah?? Ada gak dia tunjuk surat penarikan sijil halal tu balik.. Tapi pastikah??



surat penarikan balik sijil halal MCD, betulkah???

Pastu kecoh pulak lagi, ada orang ckp yang daging salah satu jenis burger tak masak pulak, ada gak aku tengok gambar tu, memang tak lalu gak lah nak makan bila tengok.. Loya tekak rasa..Tapi tulah, tak tau betul ke tidak.. Tapi kalau dah rasa ragu-ragu lebih baik x usah makan, itu kan lebih baik. Banyak lg makanan yang menyihatkan, mujur lah aku ni bukan peminat tegar MCD, tak kisah kalau tak makan pun..



apa korang rasa sekarang???

Kalau ada sapa-sapa yang tahu tentang perkara ini, boleh bagi feedback semula tentang penarikan sijil halal MCD ni.. Mungkin ada berita yang tebaru, boleh lah komen balik dlm post ni ya.. Inform n kongsi sama maklumat terbaru.. Itu kan lebih baik..

4 comments:

gabanMorka said...

Im currently doing a study on Food Safety In Fast Food Restaurant: McDonald's Tebrau as my research project...di akhir kajian, bole la tau cmne food management kat McD

Skype Crew said...

skype dulu minat gk mkn mcd nie tp skang bile pikir2 balik yg mcd nie ade kaitan ngn israel terus da xmkn mcd dah...kfc pn sama gk...

kdg2 tu ade gk rse cam nk mkn mcd/kfc tp bila pikir saudara kita kt Palestin trus xjadi. klu kita beli mcd seolah2 kita mbantu israel utk mbunuh saudara kita.

lgpn skype rse xmati klu kita xmkn mcd pn..bnyk lg burger2 biasa yg blh dibeli kt warung bege. lgpn skang kita da ade radix fried chicken(RFC) cuma belum meluas je lg. kita sama2 doa2kan spy produk Islam ini dpt trus bertapak maju di M'sia seterusnya diperingkat antarabangsa.

p/s: mncari yg halal itu adalah fardhu bg umat Islam. :)

Skype Crew said...

@gaban

lps da bt research nti hrp2 dpt sebarkan hasil kajian tu kpd umat Islam. smoga dgn kajian itu dpt membantu umat Islam. ;)

AiSyAh HuMaIrAh said...

Saya setuju dengan semua pendapat, tp sy ada tengok yang terbaru dlm laman web halal, katanya JAKIM tak menggantung or tarik sijil halal MCD..Walau apa pun, sy bukan lah seorang penggemar MCD, alhamdulillah. Mcm kat tempat sy sekarang ni dah ada 3 kedai RFC yg dah dibuka.. Alhamdulillah, Moga RFC terus berkembang maju. Amin..

Related Posts with Thumbnails